Sielusodan saaga – jakso 1

Eleintinkuun 20. päivä vuonna 1492 DR

Kaalo Kaitavarri on päässyt selville Kalmankirouksesta ja asian tultua Syväveden ruhtinattaren Laeral Hopeakäden tietoon, hän kutsui Kaalon puheilleen. Kun kävi tilanteen vakavuus ja Kaalon päätelmien pitävyys kävivät selväksi, Laeral tarjosi Kaalolle paikkaa Ruhtinaiden liiton palveluksessa ja avuksi kaksi ritaria, sir Malacaksen ja sir Sentryn, auttamaan Kalmankiroukseen liittyvissä tutkinnoissa.

Uusia tuttuja

Kaalon tutkimukset olivat jo ajatua umpikujaan, kun kuin sattuman kaupalla hän törmäsi Volothamp Geddarmiin ja hänen seurassaan olleeseen kääpiöön, Gundren Kivenkatsojaan. Vololta, kuten häntä myös kutsutaan, oli kateissa hyvä ystävä, jolla oli tietoa tarujen kadonneesta kaivoksesta, joka mitä ilmeisimmin tunnettiin myös Loitsuahjona. Loitsuahjo voisi olla paikka, jossa olisi mahdollista valmistaa sieluviiri, joka kertoo kuolleiden sielujen suunnan tuonpuoleisessa.

Lyhyen selvityksen jälkeen kävi ilmi, että Volon kadonnut ystävä, Floon Bragmar, oli nähty viimeksi Varrastetussa lohikäärmeessä, joka oli Syväveden satama-alueella sijaitseva taverna. Seurue lähti siltä istumalta selvittämään Floonin kohtaloa.

Volothamp ”Volo” Geddarm

Tutkimukset alkavat

Matkalla kohti satama-aluetta sankariseurue kohtasi kujalla tapahtuneen verilöylyn, jota kaupungin kaarti oli parhaillaan selvittämässä. Mitä ilmeisimmin ”zentit” ja ”xanatharit”, eli Zentharimin ja Xanatharin killan roistot olivat ottaneet yhteen verisin seurauksin.

Satama-alueella seurue tormäsi erikoiseen taikakauppaan, Vanhan Xoblobin puotiin, jota piti tatuoitu syvämaahinen, joka oli mitä ilmeisiimmin mieltynyt violettiin väriin. Hän osasi kertoa, että oli mitä ilmeisimmin nähnyt Floonin ja kuinka hänet mukiloitiin syrjäkujalla.

Seurue kävi tutkimassa kuja ja löysi sieltä huivin, jossa oli nimikirjaimet R.N.

Seuraavaksi seurue meni kyselemään Floonista Varrastettuun lohikäärmeeseen. Sieltä selvisi, että Floonin perään oli pari päivää sitten lähtenyt joukko ”kynttiläkujan poikia”. Tästä hahmot saivat vihjeen lähteä tutkimaan Kynttiläkujalla sijaitsevaa satamamakasiinia.

Kynttiläkujan makasiini

Kynttiläkujan makasiinin ovi oli merkitty lohikäärmesymbolilla ja sen ovi oli hieman raollaan. Makasiinin sisältä löytyi tuoliin sidottu zentti, joka oli mitä ilmeisimmin hakattu hengiltä, sekä viisi roistoa, jotka yllättivät seurueen.

Lyhyen yhteenoton jälkeen seurua voitti konnat ja sai yhden niistä hengissä kiinni. Kuulustelujen aikana piilostaan esiin uskaltautui myös Renaer Neveremeber, Syväveden entisen ruhtinaan poika.

Renaer Neverember

Konnalta ja Renaerilta saatujen tietojen perusteella alkoi hahmottua mitä oli tapahtunut: Ilmeisesti Zentharim oli aikonut vangita Renaerin jostain syystä ja erehdyttävästi saman näköinen Floon oli jäänyt vangiksi siinä samalla. Kun zentit vielä selvittelivät tilannetta makasiinilla, sinne hyökkäsi joukko Xanatharin korstoja, jotka tappoivat kaikki zentit ja samalla sekamelskassa Renaer pääsi pakenemaan siteistään ja piiloutui makasiiniin. Hän jäi sinne kuitenkin nalkkiin, kun joukko Xanatharin konnia jäi vielä väijyyn makasiineille, kun loput roistoista lähtivät pois Floon mukanaan.


Guild Adept PDFs - Available exclusively @ Dungeon Masters Guild