Sielusodan saagan merkittävät vastustajat, vihamiehet, hirviöt ja olennot.

Syväveden rikollisjärjestöt

Kaupungin vartion ja kaartin tunnollisesta ja ahkerasta työstä huolimatta rikollisuus on juurtunut syvälle Syväveden kaupunkiin – kirjaimellisesti, sillä kaupungin viemärit sekä sen alla sijaitseva laaja muinainen luolaholvisto ovat näiden rikollisjoukkojen valtakuntaa. Kaupungin vartio ja kaarti suostuvat harvoin menemään kaupungin katujen alle jahtaamaan rikollisia. Kaupungin vartion parissa tunnettu sanonta ”pitäkää veri poissa kaduilta” kuvaa hyvin vartion ja rikollisjärjestöjen välistä kirjoittamatonta sääntöä. Väkivalta ja rikokset eivät ole tervetulleita kaupunkiin, mutta vartio ei puutu siihen, mitä viemäreissä ja sen alapuolella tapahtuu ilman korkeammalta taholta tulevaa erillistä määräystä.

Kopla tyypillisiä Syväveden roistoja.

Xanathaarit

Xanathar-kilta (myös Xanatharin varkaiden kilta) on toinen Syväveden suurista rikollisjärjestöistä. Killan jäsenet tunnistaa usein silmätatuoinneista päänahassa ja poskissa, sekä violetista tunnusväristä. Xanathaarit ovat vaikuttaneet pitkään Syvävedessä ja Kalparannikolla etenkin laittoman orjakaupan, varkauksien ja vakoilun parissa. Sanotaankin, että Xanatharilla on silmiä kaikkialla.

Huhujen mukaan kiltaa johdetaan Kallosatamasta. Se on jossain syvällä Syväveden alla sijaitseva rikollisten ja merirosvojen turvasatama sekä Kalparannikon orjakaupan keskus. Kiltaa hallitsee Xanatharina tunnettu roistoruhtinas, mutta vain harva tietää kuka hän – tai se – todellisuudessa on.

Kuvassa näkyy Xanatharin killan roistoille tunnusomainen silmätatuointi.

Zentit

Zentharim, joka tunnetaan myös Mustana verkkona, on vanhimpia olemassaolevia Syväveden rikolliskiltoja ja sen jäsenet ja reviirin tunnistaa alaspäin syöksyvää lohikäärmettä kuvaavasta tatuoinnista.

Zentharim on hämäräperäinen järjestö, joka on viimeisen 200 vuoden aikana kasvattanut vaikutusvaltaansa ja sen toiminta ulottuu nykyään Kalparannikon joka kolkkaan ja jopa sen ulkopuolelle. Zentharimin alkuperä palkkasoturijoukkona näkyy edelleen sen valmiudessa puolustaa reviirejään avoimessa taistelussa ja tavassa turvautua brutaaliin väkivaltaan ja pelotteluun sen asioiden ja liiketoimien ajamisessa.