Sielusodan saaga – jakso 2

Lue edellisen jakson tapahtumat täältä.


Eleintinkuun 20. päivä vuonna 1492 DR

Kun Kynttiläkujan makasiinissa väijyneet xanathaarit oli päihitetty ja Renaer oli tullut esiin piilostaan, makasiinin ovet lennähtivät auki ja makasiiniin rynnäköi sisään vauhdilla joukko kaupungin vartion sotilaita, jotka olivat tulleet tutkimaan makasiinia naapurustosta saadun nimettömän vihjeen perusteella.

Vartion sotilaita

Vartion kapteeni Staget ottaa johdon rikospaikan tutkinassa ja tilanteen selvittämisessä. Käy ilmi, että vartio on pitänyt makasiinia silmällä jo jonkin aikaa, mutta sana tapahtumista saavutti vartion vasta nyt.

Kiinni otettua konnaa kuulustellaan lisää ja saadaan selville, että Kilta on ilmeisesti vienyt Floonin viemäreissä sijaitsevaan piilopaikkaan. Vartio ottaa Renaerin suojelukseensa ja pidätetty konna saadaan taivuteltua viemään sankarit kahden vartion sotilaan saattamana piilopaikan sisäänkäynnille.

Vartion kapteeni Staget

Konna johdattaa sankarit kaupungin öisiä katuja ja kujia pitkin syrjäiselle pikkukujalle, joka päättyy umpikujaan. Roskakasojen ja sadevesitynnyrien takaa löytyy pressun alle piilotettu viemärinkansi, johon on kaiverrettu kymmenen sarkarainen ympyrä. Viemärikannen alta paljastuu syvä tunneli, joka johtaa kaupunginalaisiin viemäreihin. Ennen kuin vartion sotilaat vievät pidätetyn tyrmään, Kaalo käyttää maagista hattuaan ja omaksuu konnan ulkonäön.

Alas viemäreihin

Sankarit laskeutuvat rohkeasti pimeisiin ja löyhkääviin viemäreihin. Lyhyen tarkastelun jälkeen Kaalo löytää seinistä miltei huomaamattomia merkintöjä. Ne muistuttavat niin ikään kymmensakaraisia tähtiä, mutta yksi sakaroista näyttää aina muita pidemmältä. Sankarit lähtevät seuraamaan merkkien osoittamaan suuntaan lyhtyjen valossa.

Kun merkkejä on seurattu jonkin aikaa, sankarit onnistuvat viime hetkellä välttämään kattoon viritetyn ansan Kaalon nokkeluuden ansiosta. Piilopaikka alkoi selvästi olla jo lähellä, eikä aikaakaan, kun sankarit kohtaavat pimeissä viemäritunneleissa vaanivan vartijan.

Väsymätön valvoja

Valvoja (Spectator)

Kaalo tunnisti kummallisen olennon vanhojen kirjoitusten perusteella valvojaksi. Olennolla oli pyöreä keskiruumis, jossa oli yksi suuri silmä ja hampaiden täyttämä kita. Sen ruumiista lähti neljä pitkää tuntosarvea, joista jokaisen päässä oli pienempi silmä. Kaalon tietojen perusteella olennon silmissä on taikavoimia ja tämä kävikin pian selväksi, kun olento yllätettiin. Olento yritti käyttää taikavoimiaan, mutta Sir Sentryn maagisesti ohjelmoitu mieli ja Sir Malacaksen noitavoimien koulima tahto onnistuivat vastustamaan olennon silmien lumoavaa hohdetta. Pian valvoja oli lyöty ja sen vetelä säkkimäinen ruumis makasi viemärin lattialla ja alkoi nopeasti muuttua tahmaiseksi limaksi.

Xanathaarien piilopaikka

Pian valvojan päihittämisen jälkeen sankarit pääsevät piilopaikan sisäänkäynnille. Sisäänkäynnin vierellä on kapea ikkuna-aukko, jonka takana on vartiohuone. Vartijat ovat kuitenkin torkahtaneet ja kaksi örkkiä vetää sikeitä huoneen lattialle levitettyjen huopien päällä.

Sisäänkäyntiä tutkittaessa Kaalo huomaa viereisen viemärikäytävän seinässä jotain epäilyttävää ja löytää salaoven, joka johtaa suoraan piilopaikkaan.

Kolmikko menee sisälle käytävään, joka näyttää johtavan jonkinlaiseen suureen huoneeseen, jossa on pöytä ja pöydän ääressä lisää xanatharin konnia pelaamassa korttia. Kaalo päättää lähteä edeltä jututtamaan konnia, kun Sir Malacas ja Sir Sentry jäävät käytävälle piiloon odottamaan.

Kaalo kertoo, että hänelle selvisi, että vangittu ei olekkaan Renaer Neverember vaan joku muu. Muut konnat silminnähden hätääntyvät ja alkavat puhua hänen ylhäisyytensä vierailusta. Tilanne eskaloituu ja syntyy kahakka. Kaalo käyttää taikaa vaientaakseen kahakan ja hälytysten äänet, mutta yksi konnista pääsee livahtamaan viereiseen pitkään saliin, jossa on muutamia hahmoja ja karanneen konnan huudot keskeyttävät heidän toimensa.

Mielennylkijä

Salin päädyssä on hiililyhtyjen valaisema koroke. Lyhtyjen välissä on kammottava olento, joka muistuttaa pitkää ja laihaa ihmistä, mutta sen pää on kalju ja tavallista suurempi ja sen suun paikalla on neljä pitkää lonkeroa. Olennon edessä on polvistuneena sidottu ihminen. Korokkeen edessä on kaapuun pukeutunut kookas hahmo ja korokkeella kaksi xanathaaria.

Kahakka ajautuu saliin ja ennen kuin kukaan saavuttaa salin perällä olevia hahmoja korokkeella ollut olento tartuu kiinni vangista ja iskee lonkeronsa tämän pään ympärille. Salin halki kaikuu märkä rusahdus, kun olennon hampaat porautuvat vangin kallon läpi.

Kaapuihin pukeutunut rosvovelho loihtii salin oviaukon eteen liekkimeren, joka pysäyttää sankarit vain hetkeksi. Kaalon vastaloitsu hävittää liekit ja taistelu siirtyy saliin. Taistelu voitetaan lopulta, kun Malacaksen loitsima tulipallo sytyttää rosvovelhon ilmiliekkeihin ja mielennylkijä pakenee liekkimeren keskeltä teleporttaamalla itsensä turvaan.

Floonin kohtalo

Taistelun jälkeen mielennylkijän uhri varmistuu sankarien etsimäksi Flooniksi, jonka tyhjässä kallossa on nyrkin mentävä aukko ja aivot ovat tiessään. Floonin ruumiin yllä on vain rievut. Muuta ei ole enää jäljellä hänen kalliista ja ylellisistä keikarin vaatteistaan. Taskutkin on tyhjennetty ja revitty rikki ja vyökukkaro on tiessään. Kaivattua Loitsuahjon karttaakaan ei löydy.

Floonin kohtalo on nyt selvitetty, ja Volothamp Geddarmin pahimmat pelot kävivät toteen…


Guild Adept PDFs - Available exclusively @ Dungeon Masters Guild